Вкрав чи не вкрав — ось де питання!

Як довести водію, що він, м’яко кажучі, не за призначенням використав пальне компанії? Правильно! Покласти систему моніторингу транспорту із датчиками контролю витрати пального. А що робити, коли водій навмисно пошкоджує обладнання і ви через це недоотримуєте дані від вашого автомобіля, щоб сформувати для себе повноцінну картину?

Не для кого не секрет, що недобросовісні водії живуть не тільки за рахунок своєї зарплати, але з «чесно зекономленого» палива, яке вони на свій розсуд «реалізують» у безліч способів, навіть свому роботодавцю, й іноді не по найнижчій ціні.

Компанія КМ ТРЕЙД має багаторічний досвід в системах контролю транспорту і допомогає нашим клієнтам вирішувати багато складних спірних, навіть детективних випадків, відповідаючи на запитання «Де паливо?». Нижче наведемо приклад, як тимчасова втрата працездатності обладнання при чітко налагоджених бізнеспроцесах не допомогла водію стати багатшим на 20л дизелю.

Так 08/11/2017 року в 07:49 ранку водій умисно від’єднав спостережне обладнання від електромережі автомобіля (це було зафіксовано несподіваним для водія технічним оглядом нашого спеціаліста). Це момент у звіті відображено червоною стрілочкою.

111
Так виглядає знеструмлення обладнання

Як бачимо, останній рівень палива був 525л. Наступного дня обладнання відновило свою роботу після ремонту нашим майстром й датчик палива вже показував рівень пального 292л.

Новий рівень палива менший
Новий рівень палива менший

Маємо за період з 08/11 07:49 до 09/11 19:45 падіння рівня палива на 525-292=233л і точні місця на карті, де зникла машина і де знов з’явилась.

Також є дані за попередні періоди, де видно, що середня витрата автомобіля 46,67л/100км

Тобто при такій витраті палива на витрачених 233 літрах палива машина мала проїхати 233л / 46,67л/100км  = 499км.

Але, разом з тим досконало відомо, які саме точки машина відвідала і в який час. Використовуючи інструмент «Маршрутизатор», заповнений шляховий лист водія і контрольні перевірки спідометру з автомобіля було вирахувано, що за цей період машина проїхала не більше ніж 450км і мала витратити на це 450/100*46,67=210л приблизно, а не 233 літра.

По результатам перевірки й викладеної інформації (доведеного факту втручання в роботу системи моніторингу і фактичного кілометражу при середньозваженій витраті пального на це авто) з водія вирахували вартість 23 літрів палива й звільнено з роботи.